BETONG OCH FÄRGRESTER

Vi har haft ett vandrande sovrum sedan inflytten för 1.5 år sedan. Det blir fjärde gången gillt nu. Tidigare hade vi en walk-in i rummet och alla stora ytor var vitmålade, golv, tak och väggar. Fönsterkarmarna fick dock lite färg. En med rosa kulör och en med gul. Karmarna är jag riktigt nöjd med, men det vita fick ryka. Det blev rena rama halleluja ljuset iom allt solljus/dagsljus som  kommer in.

Efter lite funderingar om väggarna så stod det mellan färglada retrotapeter eller betonglook. Det blev det senare. Vi har som Ni kanske märkt en hel del galna färgval hemma så jag kände att sovrummet kan få vara en lugn oas med lite små färgklickar.

För att uppnå betongkänslan så blandade jag ihop en egen varm grå färg som sedan målades upp med en slät ”disksvamp”. Det funkade alldeles utmärkt förutom att det blev ett tidskrävande tillvägagångssätt. Men skam den som ger sig.

När det sedan var dags för golvet så ville jag få fram en lätt sliten golvyta med lite färgrester. Det blev att slipa så det stod härliga till. Det var lurigare än vad jag trodde att hitta den rätta balansen. Men efter tre etapper av slipning innan jag kände mig nöjd. Slutligen körde jag på med lite lut och efterbehandlade golvet med vit golvsåpa.

Sist men inte minst bytte jag ut listerna som jag behandlade på samma sätt som golvet med lut och såpa. Så långt allt bra, nu är det bara inredningen kvar 🙂 och där har jag en del att tänka på. Vi är bortskämda med att ha projektor i sovrummet och det är inte det lättaste att få till det på ett snyggt sätt. Fortsättning följer……………

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Rum vid inflyttning

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Rum vid inflyttning

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ytor för Walk-In

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Påbörjad renovering till sovrum

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Golv slipas

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Golv och väggar klara

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Inredning nästa, fortsättning följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s