RENOVERAD BYRÅ

En liten byrå av fin kvalitet som jag hittade i Linköping under 2011. Fanns lite småskavanker och fick betala 30kr för den.

Jag har slipat samtliga ytor. Börjat med 80/120 papper och slutligen gått på med ett finare 240 papper. Denna gången behandlade jag möbeln med osmo som är en hårdvaxolja. Tyckte inte att lackningen av min hylla blev super så jag hörde av mig till min goda vän och tillika möbelsnickare, Torsten som tipsade om denna. Jag arbetade in vaxet med en liten bommulstrasa i två omgångar med en torktid emellan på runt 12 timmar.

Toppskivan slipade och grundmålade jag. Den är av tunn plywood så att slipa ned de kände jag var ett sämre alternativ. Det blev fram med penseln istället och en rosa färg som jag hade i hyllan.

Handtaget var det enda som behövde lagas/bytas ut och jag figursågade en bit akryl till detta. För både utseendets och ergonomins skull,  böjde jag till framkanten med hjälp av en värmepistol och slutligen målade jag undersidan gul. Voilá

P.s Hårdvaxoljan är att rekommendera. Jag använde mig av 3062 Matt. Det blir en riktigt fin finish!!

Bild: Adrian Room

Bild: Adrian Room

Bild: Adrian Room

Bild: Adrian Room

Bild: Adrian Room

Bild: Adrian Room

Bild: Adrian Room

Bild: Adrian Room

Bild: Adrian Room

One thought on “RENOVERAD BYRÅ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s